Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Beküldött receptek  //  Burgonyás csokoládés csersznyetorta tejfölös csokimázzal
Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. augusztusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 szeptemberi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 szeptemberi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. szeptemberi száma.  Az újság...

Áldott húsvétot kívánunk

Áldott húsvétot kívánunk

Minden olvasónknak áldott, békés húsvéti ünnepet kívánunk!  

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi száma.  Az újság...

09
2012
Nyomtatás
E-mail


Hozzávalók a tésztához:

  • 4 egész tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg krumplipüré (natúr)
  • 28 dkg liszt
  • csipet só
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1,5 dl cseresznyelé (párolás után maradt lé)
  • + kb. 20 dkg párolt cseresznye

A párolt cseresznyéhez:

  • 60 dkg cseresznye kimagozva
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl víz

A krémhez:

  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • + 40 dkg maradék cseresznye

A mázhoz:

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor

A cseresznyét kimagoztam, és a vízzel, cukorral egy fazékban feltettem párolódni, 8-10 perc alatt megpároltam a cseresznyét, majd leszűrtem, a levét felfogtam. 3 kisebb burgonyát meghámoztam, kockéra vágtam és megfőztem, mindenféle ízesítés nélkül, majd leszűrtem és pürésítettem, félretettem hűlni.
A 4 egész tojást a porcukorral habosra kevertem, magas fokozaton mixerrel, amíg a térfogata a duplájára nem nőtt, ez kb. 6 perc. A lisztet elkevertem a sütőporral és a sóval. A csokoládét vízgőz felett megolvasztottam, majd hozzékevertem a vajat is és félretettem hűlni. A már nem forró vajas csokoládét lassan a tojásokhoz csorgattam, tovább kevertem alacsony fokozaton, majd a kihűlt krumplipürét is hozzákevertem, a cseresznyelvet és a lisztet felváltva hozzákevertem a masszához, legvégül a cseresznye 1/3-át is a tésztába kevertem. 2 darab egyforma közepes méretű kapcsos tortaformát kibéleltem sütőpapírral és a masszát egyenlően elosztottam bennük. 180 fokos előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 30 percig sütöttem, a vége felé le lehet takarni papírral a tetejét. Fontos,hogy jól átsüljön, mert különben túl puha lesz a krumlipürétől a tészta. Amikor kisűlt, akkor kivettem és hagytam teljesen kihűlni. A krémhez a fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztottam, majd félretettem hűlni. Atejszínt felvertem, amikor félkeményvolt, akkor belecsorgattam a fehércsokoládét és keményre vertem a habot, ezt kentem az egyik lapra, rászórtam a maradék cseresznyét és belenyomkodtam a krémbe. A másik lapot a tetejére tettem. A mázhoz az étcsokoládét felolvasztottam vízgőz felett, majd a vajat elkvertem benne, amikor már kicsit kihűlt, akkor a tejfölt is elkvertem benne és végül a porcukorot is beletettem és mixerrel simára kevertem, ezzel vontam be a tortát kívűlrül. A tetejét cseresznyével és csokoládé levelekkel díszítettem.

Trollanyu (Kalmár Erzsébet)http://trollakonyhamban.blogspot.no/

e-max.it: your social media marketing partner

Karácsonyi receptek

Muffin receptek

Cukormentes

KókuszVilág

Minden, ami gesztenye

Mizo-laktózmentes

Szafi reform

Russell Hobbs

Fűszerész

Paleo ételeink

__________________

__________________

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!