Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Technikák, praktikák és egyebek  //  Kerti feladatok március közepe
Kifőztük Gasztromagazin

Kerti feladatok március közepe

2014. szeptember 19.
Kerti feladatok március közepe

Hozzávalók

 • .

Elkészítés

 1. Egy kis segítség, ha idén úgy döntenél, hogy saját magadnak termelsz több-kevesebb zöldséget. A feladatokat hetekre bontjuk le, bármikor be lehet kapcsolódni.

  Odabenn:
  1. A szakaszos salátavetésben eljött a kevésbé hidegtűrő fajták vetésének ideje. Ahogy a napok melegednek, ezeket már nem szükséges nagyon meleg helyen tartani, 15 fok és sok napfény bőven elég nekik.
  2. Ha még nem vetettük el a paradicsomot, akkor itt az ideje. Válasszunk igényeinknek megfelelő, jó fajtákat! Befőzéshez húsos fajták valók, friss fogyasztásra a koktélfajták, és érdemes cserepekben néhány balkonfajtát is nevelni. A paradicsomokat két saját leveles állapotukban kell külön cserépbe ültetni.
  3. A paradicsom jó barátja a bazsalikom, ennek is itt az ideje. A magokat a felszínre vessük, mert fény hatására csíráznak. Naponta többször spricceljük le őket vízzel, amíg ki nem pattannak.
  4. Ha előneveljük a lóbabot, a disznóbabot vagy más, melegigényes, bokros fajtákat, időt nyerünk. Kiültetni ráérünk a fagyok után.

  Odakinn:
  1. Az edzett salátapalánták már kikerülhetnek a földbe. Ha tartunk a csigainváziótól, szórjunk az ágyás szélére kávézaccot vagy apróra tört tojáshéjat.
  2. A szakaszos vetés jegyében a héten is vessünk egy kisebb területre spenótot, sárgarépát, céklát és borsót.
  3. Készítsünk salátaágyat! Egy kb. 1 m2-es területet osszunk négy részre, egy-egy részbe minden héten vessünk egy adag tépősaláta-keveréket. Mire a negyedik négyzethez érünk, az elsőben már valószínűleg elég nagy lesz a saláta az aratáshoz, a heti egyszeri szüret pedig elég időt ad a többi területnek a regenerálódáshoz.

  http://www.mandykertje.hu

   

   

   

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!