Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Technikák, praktikák és egyebek  //  Kerti feladatok - február 3. hét
Kifőztük Gasztromagazin

Kerti feladatok - február 3. hét

2014. szeptember 19.
Kerti feladatok - február 3. hét

Hozzávalók

 • .

Elkészítés

 1. Egy kis segítség, ha idén úgy döntenél, hogy saját magadnak termelsz több-kevesebb zöldséget. A feladatokat hetekre bontjuk le, bármikor be lehet kapcsolódni.

  Odabenn: 
  1. Folytassuk a magvetést! A héten időszerű a hidegtűrő saláta, a karfiol, a brokkoli, a korai káposzták és a paprikák vetése. Aki bízik a jó időben – és miért ne tenne így bárki –, az vessen néhány paradicsomot és hozzá illő bazsalikomot is. Ha paradicsomból az apró növésű balkonfajtákat választjuk, a hirtelen jövő fagyoktól is megvédhetjük azzal, hogy csak a napos, meleg napokon visszük ki a kertbe, éjszakára pedig melegebb helyre tesszük őket. A balkonfajtákat érdemes pár hétre eltolva, szakaszosan előnevelni, mert hajlamosak egyszerre sok termést érlelni, azután pár hétre leállnak.

  2. A gyorsan csírázó növények palántáit tartsuk szemmel, locsoljuk kevesebbszer őket, a takarást is távolítsuk el, hogy a levegő szabadon járhasson közöttük. Naponta párszor gyengéden legyezgessük a palántákat, így erősebb szárat fejlesztenek.

  Odakinn:
  1. Ha elég meleg és száraz a talaj, akkor folytassuk a hidegtűrő növények vetését. Ilyen a sárgarépa, a pasztinák, a retek, a spenót és a korai borsók. Szakaszos vetéssel tovább tart a szezon is. :)

  2. A héten fejezzük be a gyümölcsfák metszését!

  3. Vágjuk vissza a málnavesszőket az első vagy második duzzadt rügyig. Ha van egy kis érett komposzt vagy ágnyesedék, szórjuk a növények töve köré!

  http://www.mandykertje.hu

   

   

   

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!