Már 8150 recept az oldalunkon

Kifőztük Gasztromagazin

Szilvásgombóc macaron

2013. június 05.
Szilvásgombóc macaron

Hozzávalók

 • Hozzávalók kb. 20 darabhoz
 • 11 dkg mandula
 • 20 dkg porcukor
 • 3 tojásfehérje
 • 5 dkg kristálycukor
 • 1 teáskanál őrölt fahéj
 • a töltelékhez: 5-6 evőkanál fahéjas szilvalekvár

Elkészítés

 1. Előző nap a tojásfehérjét tálba tesszük, papírszalvétával letakarjuk, és szobahőmérsékleten legalább 24 órát pihentetjük.

  A mandulát ledaráljuk, papírral borított sütőlapon szétterítjük, és 100 fokos sütőben 15 percig szárítjuk. Mikor kihűlt, a porcukorral több részletben újra átdaráljuk. Ezután átszitáljuk, és az esetlegesen megmaradt nagyobb szemeket még egyszer ledaráljuk és átszitáljuk.

  Másnap elkészítjük a macaront. A pihentetett tojásfehérjéből lágy habot verünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, majd addig verjük, míg kemény hab nem lesz belőle (úgy nézzen ki, mint a borotvahab, és álljon meg a felfordított tálban). A mandulás-porcukros keverékhez hozzáadjuk a fahéjat. Ezt a keveréket lapát segítségével óvatosan, de határozott mozdulatokkal beleforgatjuk a habba. Nagyon sűrű masszát kell kapnunk, amiből ha kiemeljük a lapátot, hozzátapad ahhoz és nyúlik.

  Sütőpapírral borítjuk a sütőlapot, és a masszából habzsákkal egyforma, nagyjából 3-4 cm átmérőjű pöttyöket nyomunk rá. Nagyon fontos: most 1 órát így pihentetjük őket, hogy száradjanak, és legyen a tetejükön egy vékony kis hártya, hogy majd szép talpuk nőjön sütés közben. A pihenő után a tepsit 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10-12 perc alatt megsütjük a macaront. Miután kivettük a sütőből, megvárjuk, míg teljesen kihűl, mert csak így lehet szépen levenni a papírról. Végül 2-2 macaront összeragasztunk fahéjas szilvalekvárral.

  http://sutidoboz.hu/

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!