Már 8150 recept az oldalunkon

Kifőztük Gasztromagazin

Meggylikőrös bonbon

2014. február 22.
Meggylikőrös bonbon

Hozzávalók

 • Hozzávalók kb. 20 darabhoz
 • a külső csokoládéburokhoz:
 • 25 dkg jó minőségű étcsokoládé (70%-os)
 • 2,5 g porított kakaóvaj
 • a töltelékhez:
 • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (legalább 55%-os)
 • 40 ml habtejszín (30%-os)
 • 2 evőkanál meggylikőr
 • továbbá: 10 dkg vörösborban sült meggy (meggylekvárral helyettesíthető)

Elkészítés

 1. Először a tölteléket készítjük el. A tejszínt gyöngyözésig melegítjük, majd az apróra tördelt csokoládéra öntjük, és addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad, és szép, egynemű krémet nem kapunk. Közben belekeverjük a meggylikőrt is. Hagyjuk teljesen kihűlni.

  A csokoládéburokhoz temperáljuk a csokoládét: vízgőz fölött kis fémedényben felolvasztjuk, vigyázva, hogy a hőmérséklete 40-45 fok fölé ne emelkedjen. Levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett 35 fokra hagyjuk hűlni. Ekkor hozzáadjuk a porított kakaóvajat, majd tovább keverjük, amíg a 31-32 fokot el nem éri. Erre azért van szükség, mert így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete, és szép fényes, roppanós marad a bonbon. A formát hajszárítóval előmelegítjük, csak annyira, hogy valamivel melegebb legyen, mint a csokoládé. A forma mélyedéseit teljesen teleöntjük csokoládéval, a felesleget habkártyával lehúzzuk. Egy-két perc után a formát tál fölé tartjuk, és megfordítjuk, hogy a felesleges csokoládé kicsöpögjön belőle. A tetejét ismét habkártyával húzzuk simára. Hűtőbe tesszük, és addig hagyjuk ott, amíg a csokoládé teljesen meg nem szilárdul.

  A hűtőből kivett forma mélyedéseibe egy kávéskanálnyit teszünk a vörösborban sült meggyből (vagy lekvárból), majd rátöltjük a csokoládékrémet, de csak annyit, hogy maradjon hely a bonbon lezárásához. Amíg a megmaradt csokoládét újratemperáljuk, a formát megint a hűtőbe tesszük.

  Ezután rákanalazzuk a maradék csokoládét, a felesleget habkártyával lehúzzuk. Ismét hűtés következik. Kb. egy óra múlva megfordítjuk a formát, ekkor kipottyan belőle a kész bonbon.

  http://gesztenye-bonbonmania.blogspot.com

   

   

   

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!