Már 8150 recept az oldalunkon

Kifőztük Gasztromagazin

Marcipános bonbon

2013. október 08.
Marcipános bonbon

Hozzávalók

 • Hozzávalók kb. 20 darabhoz
 • a külső csokoládéhüvelyhez:
 • 25 dkg jó minőségű étcsokoládé (70 %-os)
 • 2,5 g porított kakaóvaj
 • a töltelékhez:
 • 20 dkg marcipánmassza
 • 1 dl tejszín (30%-os zsírtartalmú)
 • 5 dkg vörös jamBori

Elkészítés

 1. A tölteléket készítjük el először. A tejszínt gyöngyözésig melegítjük, majd a lereszelt marcipánhoz adjuk. Addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad és egynemű krémet nem kapunk. Ha kicsit sűrűnek találjuk, akkor adhatunk még hozzá kevés tejszínt. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

  A csokoládéburokhoz temperáljuk a csokoládét, ami nagyon fontos, mert csak így jön ki a formából a bonbon. A csokoládét gyöngyöző vízgőz fölött felolvasztjuk, vigyázva, hogy 40-45 fok fölé ne emelkedjen a hőmérséklete. Levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett 35 fokra hűtjük. Ekkor hozzáadjuk a porított kakaóvajat, majd tovább keverjük, amíg a 31-32 fokot el nem éri. Hajszárítóval előmelegítjük a formát annyira, hogy kicsit melegebb legyen, mint a csokoládé. A mélyedéseit teljesen teleöntjük csokoládéval, a felesleget habkártyával lehúzzuk. Egy-két perc után a formát tál fölé tartjuk, megfordítjuk, és a még folyékony csokoládét kicsöpögtetjük a formából. Így csak vékony réteg csokoládé marad a mélyedések oldalán. A tetejét habkártyával ismét simára húzzuk. Hűtőbe tesszük annyi időre, amíg a csokoládé teljesen meg nem szilárdul.

  A hűtőből kivett forma mélyedéseibe egy-egy kávéskanálnyi vörösboros zselét (vagy lekvárt) teszünk, majd befedjük a marcipános krémmel, de csak annyira, hogy maradjon hely a bonbon lezárásához. Visszatesszük a hűtőbe, amíg a megmaradt csokoládét
  újra temperáljuk.

  Ezután a bonbonokra kanalazzuk a csokoládét, a felesleget habkártyával lehúzzuk róla. Újra hűtés következik. Kb. 1 óra múlva megfordítjuk a formát, így kipottyan belőle a kész bonbon.

  Tipp: a jamBori készen kapható, vörösborból készült zselés ételkülönlegesség; meggylekvárral helyettesíthető.

  http://gesztenye-bonbonmania.blogspot.com

   

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!