Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Desszertek, édes és sós aprósütemények, sörkorcsolyák  //  Karamell készítése sűrített tejből
Kifőztük Gasztromagazin
Karamell készítése sűrített tejből

Hozzávalók

 • a tejkonzervből készített karamellhez:
 • dobozos (konzerv) cukrozott, sűrített tej
 • a tubusos sűrített tejből készített karamellhez:
 • 35-40 dkg tubusos, cukrozott, sűrített tej
 • 10 dkg barna cukor (esetleg kristálycukor)

Elkészítés

 1. A konzervből készített karamellhez a tejkonzervet annyi vízben, amennyi bőven ellepi, a forrástól számított három órán át gyöngyözve forraljuk. Ezután a vízben hagyjuk teljesen lehűlni, csak utána bontjuk fel. (Melegen felbontva súlyos égési sérüléseket okozhat!) Érdemes egyszerre több karamellt készíteni, mert felbontás nélkül a karamellizált tejkonzerv a szavatossági idején belül eltartható. Bármikor felhasználható süteménytölteléknek, de önmagában is kitűnő édesség.

  A tubusos sűrített tejből készített karamellhez a hozzávalókat összekeverve csavaros tetejű, nagyon jól záródó befőttesüvegbe töltjük kb. 3/4 részig. (Nem árt, ha a befőttesüveg szájára ráteszünk 2-3 réteg alufóliát, mielőtt rácsavajuk a tetőt, hogy tényleg jól zárjon.) A házi "tejkonzervet" annyi vízben, amennyi a benne levő sűrített tejet bőven ellepi, de nem ér az üveg szájáig, a víz forrásától számított három órán át gyöngyözve forraljuk úgy, hogy az elpárolgó vizet közben folyamatosan pótoljuk forró vízzel. Ezután az üveget a vízben hagyjuk lehűlni. (Nagyon vigyázzunk, hogy ép, véletlenül sem repedt üveget használjunk! A repedt üveg széttörhet főzés közben.)

  http://www.recept-oldal.hu

   

   

   

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!