Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Desszertek, édes és sós aprósütemények, sörkorcsolyák  //  Karamell készítése sűrített tejből
Kifőztük Gasztromagazin
Karamell készítése sűrített tejből

Hozzávalók

 • .

Elkészítés

 1. Mostanában divatosak a karamelles sütemények, krémek, fagylaltok, de nem kapható készen mindenhol ez a finom krémes állagú hozzávaló. Főzhetjük forró vízzel töltött fazékban is a saját dobozában, tűzhelyen, lassan, 2-2,5 óra alatt, de ebben a melegben ez nem kényelmes megoldás. Ezért most zárt térben, sütőben készítjük el az alábbiak szerint. 

  Egy tűzálló edénybe állítjuk a sűrített tejes dobozt, feltöltjük annyi vízzel, hogy a doboz feléig érjen. Az edényt lefedjük, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 1,5 órát hagyjuk bent, közben ellenőrizzük, hogy nem párolgott-e el a víz az edényből. Ha igen, akkor pótoljuk. Az edényt óvatosan kivesszük és a dobozt kiemeljük a vízből.

  Hagyjuk teljesen kihűlni (ez nagyon fontos, mert égési sérüléseket okozhat a forró, kifröccsenő karamell!), és csak akkor nyitjuk fel. Nagyon finom, krémes állagú, sűrű karamellt kapunk, amit aztán könnyedén felhasználhatunk.
  Ha attól tartunk, hogy esetleg felrobban sütés közben a lezárt doboz, akkor nyissuk fel, fedjük le alufóliával és úgy készítsük el a sütőben.

  Természetesen ha nem kapunk dobozos, cukrozott sűrített tejet, akkor tubusosból is elkészíthetjük. A tubusok tartalmát rozsdamentes acél lábosba nyomjuk, alufóliával lefedjük és vízzel telt tepsibe állítjuk. (A lábos füle sem lehet műanyag!)  

  A tepsiben a víz olyan magasan álljon, mint a sűrített tej a lábosban. Így tesszük a sütőbe a fent leírtak szerint. 

  http://latsiakonyhaja.blogspot.com/

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!