Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Alfabetikus tartalomjegyzék

Receptek a következő kezdettel H

Hóemberek CD-ből

Hóemberek CD-ből

Akinek van otthon selejtes vagy fölöslegessé vált cd-lemeze, ne dobja ki – némi átalakítással kedves, felakasztható hóemberdíszeket készíthet belőlük.

Honeycomb cake

Honeycomb cake

A lépesméz-torta Indonéziából származik, bejárta a világot, számtalan változatban található meg
az interneten is. A nevével ellentétben mézet egyáltalán nem találhatunk benne. A megsült tészta kinézete a lépes méz mintázatára emlékeztet. Bár kinézetre sziruposan édes tésztának tűnik, egyáltalán nem az, talán néhol még kicsit sós ízt is érezhetünk fogyasztása közben. Könnyű piskóta, ami tejszínhabbal vagy fagylalttal igazán finom.

Hortenziakoszorú

Hortenziakoszorú

Hortenzia – Hydrangea

A hortenziafélék családjába tartozó nemzetség mintegy 100 növényfajt foglal magába. Lombhullató és örökzöld egyaránt akad köztük. Színük a fehértől a vörösig, a lilától a kékig változik. Dekoratív és nagyon elegáns látványt nyújtanak vázába rendezve, szép kiegészítői a menyasszonyi csokroknak. Mi most frissen szedve koszorúba kötjük a kerti hortenziát. Ha száraz, árnyékos helyen – például a padláson – szögre akasztva megszárítjuk, akkor a téli hónapokban is ajtónk dísze lehet.

Hummus zöldborsóból

Hummus zöldborsóból

A hummus az egyik kedvenc kenegetős ételem, de nem mindig jutok csicseriborsóhoz, és a változatosság sem árt. Amikor beért a kertben az első adag zöldborsó, rögtön arra gondoltam, milyen finom lehet hummusnak.  Nemcsak frissen jó, hanem akkor is, ha áll egy kicsit, és összeérnek
az ízei. Kenyérre kenve, mártogatva vagy akár grillezett húsok mellé köretnek is ajánlom.

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!