Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Receptek  //  Alkoholos és alkoholmentes italok  //  Kávélikőr
Kifőztük Gasztromagazin

Kávélikőr

2012. február 02.
Kávélikőr

Hozzávalók

 • 2 dl + 1,5 dl víz
 • 10 dkg őrölt kávé
 • 40 dkg cukor
 • 1 vaníliarúd
 • 4 dl vodka vagy ízlés szerint

Elkészítés

 1. 2 dl vizet és 10 dkg őrölt kávét felteszünk együtt a tűzre. Amikor felforr, egy kanállal visszakeverjük, majd újraforraljuk - ezt összesen háromszor tesszük meg. Amikor utoljára felforr a sűrű kávénk, levesszük a tűzről.

  A kávéval egyidőben cukorszirupot készítünk. Ehhez cukrot és 1,5 dl vizet felteszünk egy edényben forralni. A vaníliarudat felhasítjuk, magjait kikaparjuk. A kikapart magokat az üres vaníliahüvellyel együtt hozzáadjuk a cukros vízhez, felforraljuk és sziruppá főzzük. Közepes tűzön, a forrástól számított kb. 10-15 perc alatt már elég sűrű szirupot kapunk.

  A szirupot és a kávét összekeverjük, majd hűlni hagyjuk.

  Amikor már szobahőmérsékletűre hűlt az édes, zaccos kávénk, hozzáadjuk az alkoholt, majd az egész keveréket üveg(ek)be töltjük (a vaníliahüvellyel együtt), és 2 napig érleljük. Nem szükséges hűtőbe tenni, a kamrapolc tökéletesen megfelel a célra.

  2 nap után sűrű szövésű anyagon átszűrjük egy jól záródó üvegbe. A kész likőrt ekkor nyugodtan hígíthatjuk még további alkohol hozzáadásával, hogy a számunkra minél tökéletesebb ízt érjük el.  Hűtőszekrényben tartjuk, mielőtt poharakba töltenénk, rázzuk össze az üvegben. Azonnal fogyasztható, de ha hagyjuk még néhány napig állni, nem fogjuk megbánni. 

  TIPP: ha szeretjük, a vodka egy részét cseréljük rumra, kellemes a kávéval.

  A fenti adagból nekem kb. 6,5 dl, sűrű, erős kávélikőröm lett.

  http://www.egycsipet.hu/

   

__________________

__________________

 Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!