Fejér Zsuzsa vagyok, a Színek és virágok blog szerzője. 3 éve indítottam útjára a blogom, amivel elsősorban az a célom, hogy megmutassam az embereknek: az egészséges ételek is lehetnek szépek, finomak és cukormentesek. Könnyen beszerezhető, egyszerű hozzávalókból szeretek gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételeket sütni-főzni. A receptjeimben nem használok cukrot, mivel több mint két éve száműztem az életemből.
Tráj Alexandra vagyok, a „Lovely moments” Facebook-oldal és az „Alexandra Tráj” blog szerzője. E két webhelyen találhatók az egészség jegyében készült ételeim. A gasztronómia nagyjából 1 éve lett igazán a szenvedélyemmé, amit egy másik nagy kedvtelésemnek, a fotózásnak köszönhetek. Szeretem az olyan recepteket, amelyek eltérnek a hétköznapitól, amelyekben új ízeket fedezhetek fel. Nagy híve vagyok a vegetáriánus konyhának, bár nem vagyok vegetáriánus, sem glutén-, sem laktózérzékeny. Ebben az irányban a változatosság gyönyörködtet, a rengeteg zöldség, gyümölcs és olyan alapanyag, amelyekről pár éve még azt sem tudtam, mi fán teremnek. Egy 2 és fél éves kisfiú anyukájaként felelősséget
érzek, hogy megszerettessem, megismertessem vele a természetes alapanyagokat és a konyha világát. Ha van kevés szabadidőm, alig várom, hogy valami újat alkothassak – azt hiszem, ez a szenvedély most már örökre elkísér. Jövőbeni terveim között egy könyv kiadása is szerepel, főleg a német piacon, most ezen dolgozom lelkesen. A konyhában töltött idő felhőtlen kikapcsolódást nyújt számomra, ezt eddig kevés dologban találtam meg.
http://alexandratraj.blogspot.co.at
Balázs Edina
Balázs Edina vagyok, a Fahéjas Pâté blog szerzője. A blog ötlete az ételfotók gyűjtéséből indult. Amit főztem, lefotóztam, hogy később bármikor visszaidézhessük a finom ízek emlékét. Ebből jött aztán a gondolat, hogy egy blogon gyűjtsem a fotókat és a recepteket, elindult hát a Pâté.
Szeretek új dolgokkal kísérletezni, hosszasan tervezgetni egy receptet, amíg úgy nem érzem, hogy minden összetevő a helyére kerül. Szívemhez legközelebb a desszertek és a sütemények állnak, legyen szó tortákról, pitékről vagy kelt tésztákról.
Kis túlzással, de állíthatom, hogy gasztrobloggerként nálam szinte minden a főzés és az ételfotózás körül forog. Inspirál egy hangulatos kávézó, a legújabb kifőzde étlapja a belvárosban, a piacok hangulata vagy egy régi recept a nagymamától.
A főzés rendkívül izgalmas világ: végeláthatatlan ízkombinációk, új alapanyagok egész sora várja, hogy felfedezzük őket, és valami teljesen egyedi születhessen a két kezünk között.
http://fahejaspate.blogspot.com
Sipos Alexandra Sütik birodalma
Lassan 8 éve, hogy szerelmes lettem a sütikbe, és ez az érzés azóta is töretlen. Próbálok mindenféle desszertet készíteni, szeretem a kihívásokat és az újdonságokat.
Törekszem arra, hogy minél több saját recept kerüljön fel a blogomra, amit 2011-ben indítottam. Igyekszem folyamatosan képezni magamat, például cukorvirágok, figurák készítésével bármikor szívesen töltöm az időmet.
Szeretnék a későbbiekben komolyabban is foglalkozni a cukrászattal, de egyelőre az egyetemre koncentrálok, ahol most harmadéves vagyok.
Szekeres Ildó vagyok, a „Tündérsüti" blog szerzője.
Az én vaníliaillatú életem úgy 6-7 évvel ezelőtt kezdődött, amikor kitört a muffinláz, és ennek én is áldozatául estem.
Amikor 2009-ben Londonba költöztem, már első számú célom volt bejutni egy amerikai süteményboltba, és kitanulni mindent a témáról, amit csak lehet. Tántoríthatatlanul ostromoltam lelkes bemutatkozó levelemmel a cukrászatokat, így 3 hét elteltével már a Hummingbird Bakery cake designer (tortatervező) tanonca voltam. Ez maga volt a megvalósult álom, vagy még annál is több – hetekig nem tértem magamhoz a boldogságtól, hogy Anglia legnépszerűbb amerikai cukrászatában dolgozhatok. Varázsvilág volt a Portobello Road icipici üzlete, ahol csodálatos emberektől tanulhattam meg a szakma minden rejtelmét, a lelkesedést, az alázatot, a végtelen precizitást. A hajnali mesés illatok, a friss brownie-ra hulló porcukor, egy-egy nagyon jól sikerült krém feletti boldogságunk... örökre elkísérnek ezek az emlékek.
Szerelmem az amerikai cukrászat iránt ott és akkor végérvényesen megpecsételődött. A blog csak évekkel később, 2012 őszén indult el, húgom, Szofika unszolására, aki ekkor már a gasztroblogger társadalom ismert figurája volt.
A „Tündérsüti" azóta a szívem csücskévé vált, mert hamar rájöttem, hogy remek egyvelege mindannak, ami engem érdekel, és amit szeretek csinálni. Így lett a blogolás nálam egy „összművészeti" tevékenység, amelyben a sütés mellett éppolyan fontos a fotózás, mint a blog grafikai arculata, amiben rajztanári énem is előtörhet.
Egyébként rajongok mindenért, ami csokis, de lehetőleg még annál is csokisabb, a vanília és a fahéj illatáért, a karamellért, a málnáért, a sütipecsétekért, a cake popokért, a levendulás sütikért, a nagyon tocsogós brownie-kért, a kávés cupcake-ért, a tejes pitékért sok gyümölccsel, a mini fánkokért, a linzer 1000 arcáért... nekem ez az édes élet.
http://tundersuti.blogspot.com
__________________
__________________
Oldalainkat 127 vendég és 1 tag böngészi