Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Beküldött receptek  //  Marhalábszár kakukkfűves krémes mártásban vajas galuskával
Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. augusztusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 szeptemberi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 szeptemberi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. szeptemberi száma.  Az újság...

Áldott húsvétot kívánunk

Áldott húsvétot kívánunk

Minden olvasónknak áldott, békés húsvéti ünnepet kívánunk!  

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi száma.  Az újság...

01
sze 2012
Nyomtatás
E-mail


Hozzávalók:

  • 60 dkg marhalábszár szeletelve
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 4-5 ág friss kakukkfű
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 4 dl húslé
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl tejszín

Galuskához:

  • 4 tójás
  • 10 ek víz
  • 10 ek tej
  • bors
  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Vajon, lilahagymából friss kakukkfűvel, frissen őrölt borssal fűszerezett alapot, melyet alaposan megpároltam. 1.5 dl fehérborral felöntöttem és kiforraltam majd a húslével felöntöttem és felforraltam, turmixoltam. A húsrózsákat egy külön serpenyőben, vaj-olaj keverékén minden oldalán megpirítottam, majd a krémes alapban alacsony fokozaton körülbelül 45 percig pároltam a szeletekre vágott lábszárat .Egyszer pótoltam húslével az elpárolgást. 1 dl tejföl és 2 dl tejszín (10 %-os főzőtejszínt használtam) keverékével habartam be. Felforraltam, majd alacsony fokozaton még pár percig pároltam. 

A galuskához. 4 tojást elhabartam, hozzáadtam 10 evőkanál tejet, 10 evőkanál forró vizet, egy teáskanál sót és elkevertem 40 dkg Fehér Tönköly liszttel készítettem Forró, sós vízbe szaggattam, amikor megfőtt leszűrtem. Forró serpenyőben, 5 dkg vajon megfuttattam.Az elkészült marhapecsenyét azonnal, forrón a vajas galuskával tálaltam.

Béres Andi

e-max.it: your social media marketing partner

Mizo-laktózmentes

Szafi reform

Russell Hobbs

Fűszerész

Paleo ételeink

Desszertek

Kelt tészták

Túróból készült

Bioháló

Cookori

__________________

__________________

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!