Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Frontpage  //  Frontpage  //  Teszteltünk - Szamos marcipán szaloncukrok
Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi száma.  Az újság...

Áldott húsvétot kívánunk

Áldott húsvétot kívánunk

Minden olvasónknak áldott, békés húsvéti ünnepet kívánunk!  

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 áprilisi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 áprilisi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. márciusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 júniusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 júniusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júniusi száma.  Az újság...

12
dec 2013
Nyomtatás
E-mail

Teszteltünk - Szamos marcipán szaloncukrok

Írta: Kifőztük Gasztromagazin

Közeledik a karácsony és vele a szaloncukor időszaka.
Ha szaloncukor, akkor sokunknak a marcipán és a zselés ugrik be először, persze, ki melyiket szereti.
Saját példára hivatkozva hosszú évekre visszavezethető a Szamos marcipán szaloncukra iránti szerelem, így adja magát, hogy szétnézzünk az új, hagyományostól eltérő ízvilágú kínálatukban is.
Csak Szamos marcipán szaloncukrokat kóstoltunk, és még mi magunk is megdöbbentünk az eredményen, miszerint, ahány ember, annyi ízlés, ízlelés…

A 9 szaloncukor a következő volt:
Csokoládékrémmel töltött marcipán
Szilvakrémmel töltött marcipán
Feketeribizli-krémmel töltött szaloncukor
Narancskrémmel töltött
Csokoládékrémmel töltött marcipán – cukormentes 
Mogyorós-mazsolás-tejcsokoládés
Meggykrémmel töltött
Marcipán
Narancsos marcipán

Először is: a szaloncukrok gyönyörűek, azaz már a csomagolásuk is impozáns, még a teljesen egyszínű arany is csodaszép, az extrább ízűek papírjai a színes alapon aranyszínű mintával roppant elegánsnak hatnak. Késztetést érzünk rá, hogy a kibontott szaloncukrok papírját kisimítva eltegyük valahová, mint egykor gyerekkorunkban. Mindegyik kóstolt darab puha, lágy, krémes állagú, olvad a szájban.

Az ízek, a különböző ízesítések párosítása meglepő eredményt hoz, miszerint akinek nagyon ízlik a meggyes-marcipán, annak nagyon nem jön be a szilvás-marcipán, akinek nagyon bejön a szilvás, annak nem ízlik a meggyes.

Abban egyetértünk, hogy a cukormentesen egyáltalán nem érezni, hogy édesítőszerrel készült, nincs mellékíze. A társaság egyik fele szerint talán kicsit édesebb, mint amit szeretünk, a másik fele szerint azonban nem túl édes.

A mogyorós-mazsolásban mind imádtuk, hogy a textúrája kicsit szemcsésebb, érezni a mogyorót, de nem nyomja el a marcipán ízét. Nagyon mogyorós, nagyon szerethető darab.

Abban egyetértünk, hogy a ribizlist nem szeretjük, de megjegyzem: egyikünk sem szereti a ribizlit, így, mivel ez a szaloncukor nagyon ribizlis, ezt akár látatlanban is megmondtuk volna. Ezt tehát meghagyjuk másnak. :)

A barna mintás papírba csomagolt, csokoládékrémmel töltött marcipán talán lehetne kevésbé édes, a narancsos ízesítésűeknél ugyancsak megoszlott a véleményünk, így a melyik finomabb a narancsosak közül kérdés az 50–50%-os eredmény miatt eldöntetlen maradt.

Ahogy korábban írtam, a kóstolók fele azonnal szerelembe esett a szilvással, a benne lévő pálinkáért, ha pontoznánk, plusz pontokat is adnánk, míg a társaság másik fele ugyanígy érez a meggyessel.

A narancsosok közül a „Szamos” feliratú narancsost jobban szeretjük ugyan, de a másik narancsost is szívesen fogyasztjuk.

A „sima” marcipán a többi mellett már szinte unalmas, de a társaságból akad, aki arra szavaz mint a legjobb darab.

Összegezve azt kell írjam, hogy a Szamos marcipán szaloncukrai kifejezetten jól vizsgáztak. Mindegyikünk megtalálta benne a számára tetsző ízt. Ha döntenem kellene, hogy melyiket ajánljam, akkor én a mogyorós-mazsolást (pedig utálom a mazsolát...) és a szilvás-szilvapálinkást mondanám. Meg a natúr marcipán szaloncukrot.
Illetve talán még a „Szamos” feliratú narancsosat. És ne felejtsük el a cukormentes darabot se. Nos, én nem tudnék dönteni, döntsön mindenki maga.

Szaloncukorban gazdag, boldog karácsonyt mindenkinek!
Nekünk szilvás biztosan lesz a fa alatt…

 

e-max.it: your social media marketing partner

Népszerű receptjeink

Mizo-laktózmentes

Szafi reform

Russell Hobbs

Fűszerész

Paleo ételeink

Desszertek

Kelt tészták

Túróból készült

Bioháló

Cookori

__________________

__________________

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!