Már 7790 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Frontpage  //  Frontpage  //  Alap csokoládékurzus Szántó Tiborral
Áldott húsvétot kívánunk

Áldott húsvétot kívánunk

Minden olvasónknak áldott, békés húsvéti ünnepet kívánunk!  

Megjelent a Kifőztük 2019 áprilisi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 áprilisi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. márciusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 februári száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 februári száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. februári száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 januári száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 januári száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. januári száma.  Az újság...

Boldog karácsonyt kívánunk

Boldog karácsonyt kívánunk

A Kifőztük csapata békés, boldog, áldott karácsonyt kíván minden kedves Olvasójának! 

27
jan 2015
Nyomtatás
E-mail

Igazi hiánypótló Szántó Tibor csokoládékészítő alap csokoládékurzusa, ahol az érdeklődők - akár szakmabeliek, akár csak lelkes csokoládéfogyasztók - a tudatos csokoládéfogyasztás és tudatos csokoládévásárlás alapjait sajátíthatják el egy kellemes este keretei között, sok-sok csokoládéval.

Az érkezőket egy forró csokoládé fogadja – a legutóbbi kurzuson a szezonkedvenc téli fűszeres forró csokoládét lehetett kóstolni. Ennek kapcsán arról is szó esik, milyen a jó forró csokoládé, és hogyan készíthetünk otthon magunk is profi forró csokoládét.

A kurzuson meghallgathatjuk, hogyan termesztik a csokoládé alapanyagát, a kakaót, és hogyan lesz a kakaóbabból csokoládé. Tibor az utóbbi témát a gyakorlatban is nagyon jól ismeri, hiszen az egyike annak a két csokoládékészítőnek hazánkban, akik maguk is készítenek úgynevezett bean to bar csokoládét, azaz maguk dolgozzák fel a kakaóbabot és készítik el a saját csokoládéikat. Nagyon izgalmas élmény, ahogy a különböző kakaóbabokat egymás után kóstolva ízbeli különbségeket lehet felfedezni, illetve szintén érdekes összehasonlítani a pörkölt kakaóbab ízét a belőle készült csokoládéval. Így válik igazi élménnyé a „száraz” elmélet, hiszen a négy fő kakaófajtát a belőlük készült csokoládék nagyon szemléletesen mutatják be.

A kurzuson a profi csokoládékóstolás technikáját is megtanulhatjuk, azaz hogyan használjuk az összes érzékszervünket egy-egy csokoládé kóstolásánál. Szó esik a csokoládé összetevőiről is, így megtudhatjuk, mire kell figyelnünk, ha minőségi csokoládét szeretnénk vásárolni. A kurzus az egészség és a csokoládé kapcsolatára is kitér.

A jó hangulatú, jól felépített kurzus nemcsak nagyon informatív, de a kóstolósorban szereplő csokoládék garantáltan minden résztvevőt felpörgetnek és jókedvre hangolnak az este végére!

 

Információk az alap csokoládékurzusokról:

http://www.szantotibor.com/hu/csokolade-kostolas-bemutato/csokolade-kurzus-csoki-kostolas-alap

A következő kurzus időpontja: 2015. február 6 (péntek), 18 óra.

Az alap csokoládékurzusra egy több részes haladó kurzussorozat is épül:

http://www.szantotibor.com/hu/csokolade-kostolas-bemutato/csokolade-kurzus-halado-csoki-mester

Jelentkezés a kurzusokra:

http://www.szantotibor.com/hu/csokolade-kostolas-bemutato/rendezvenyre-jelentkezes

 

e-max.it: your social media marketing partner

__________________

__________________

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!