Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Frontpage  //  Frontpage  //  Emmanuel Hadjiandreou: Hogyan süssünk kenyeret?
Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 augusztusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. augusztusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 szeptemberi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 szeptemberi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. szeptemberi száma.  Az újság...

Áldott húsvétot kívánunk

Áldott húsvétot kívánunk

Minden olvasónknak áldott, békés húsvéti ünnepet kívánunk!  

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi száma.  Az újság...

05
nov 2014
Nyomtatás
E-mail

Emmanuel Hadjiandreou: Hogyan süssünk kenyeret?

Írta: Kifőztük Gasztromagazin

 

 

Emmanuel Hadjiandreou: Hogyan  süssünk kenyeret?

A pék, akivel Gordon Ramsay sem üvöltött
Hogyan süssünk kenyeret?

Az otthoni kenyérsütés egyre népszerűbb a hobbiszakácsok körében. A kézműves pékmester, Emmanuel Hadjiandreou egyszerű, lépésről lépésre követhető receptjei alapján több mint 60 féle kenyeret süthetünk. A Hogyan süssünk kenyeret? még azoknak is meghozza a kedvét az otthoni sütéshez, akik korábban csak a sarki pékség előtt szippantották be a frissen sülő péksütemények illatát.

Számunkra talán kimondhatatlan az Emmanuel Hadjiandreou név, de ez a fura hangzású név sok országban már nagyon is jól cseng. A szerző Dél-Afrikában tanulta a szakmát, inaséveit Namíbiában töltötte, majd megjárta Németországot és Görögországot, ahol például tökélyre fejlesztette a stollen és a görög kalács, a tsoureki receptjét (ezek természetesen helyet kaptak első könyvében).

Angliába érkezése után dolgozott a híresen maximalista Gordon Ramsay éttermében. Jelenleg is Nagy-Britanniában él, ahol kézműves pékeket oktat, és könyveket ír. Első kötete, a nálunk most megjelent Hogyan süssünk kenyeret? 2012-ben elnyerte a Legjobb első könyv-díjat. Második kötete, amelyben elsősorban gyerekeknek szóló egészségesebb receptek kaptak helyet, nemrég jelent meg Angliában.
A Hogyan süssünk kenyeret? különlegessége a sok-sok kép, amelyek segítségével lépésről lépésre követhetjük nyomon a pékmester minden mozdulatát, így a még nem annyira gyakorlott hobbiszakácsok sem érzik elveszettnek magukat. A görög kalács receptjéhez például 28 fotót csatoltak.
A több mint 60 recept között mindenki talál magának fogára valót; a pizzatészta, a focaccia, a ciabatta, a bagett, a sabbáti zsidó kenyér, a bagel, a pita vagy a francia parasztkenyér receptje mind-mind megtalálható a könyvben, de helyet kaptak benne kedvenc péksüteményeink is, mint a croissant, a briós vagy a mazsolás tekercs. A hagyományos fehér lisztből készült kenyerek mellett találunk teljes kiőrlésű lisztből, valamint nem búzalisztből készülő, gluténmentes verziókat is.

A szerző a hazai hobbiszakácsoknak üzeni, hogy a fölösleges képzések helyett bátran gyakoroljanak otthon, ne féljenek kipróbálni új dolgokat, feltéteket, töltelékeket, hiszen „bárki képes megsütni egy vekni kenyeret, egy kis gyakorlattal pedig biztosan nagyszerű is lesz”.

Megrendelhető IDE kattintva.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

Karácsonyi receptek

Muffin receptek

Cukormentes

KókuszVilág

Minden, ami gesztenye

Mizo-laktózmentes

Szafi reform

Russell Hobbs

Fűszerész

Paleo ételeink

Desszertek

Kelt tészták

Túróból készült

Bioháló

Cookori

__________________

__________________

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!