Már 8150 recept az oldalunkon

Kezdőoldal  //  Frontpage  //  Frontpage  //  Szatmári Ferenc: Főzelékes Feri
Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 júliusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi száma.  Az újság...

Áldott húsvétot kívánunk

Áldott húsvétot kívánunk

Minden olvasónknak áldott, békés húsvéti ünnepet kívánunk!  

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 májusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 áprilisi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 áprilisi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. márciusi száma.  Az újság...

Megjelent a Kifőztük 2019 júniusi száma!

Megjelent a Kifőztük 2019 júniusi száma!

    Kedves Olvasónk! Megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júniusi száma.  Az újság...

05
nov 2014
Nyomtatás
E-mail

Szatmári Ferenc: Főzelékes Feri

Írta: Kifőztük Gasztromagazin

 

Szatmári Ferenc: Főzelékes Feri 

Kevés ennyire megosztó ételünk van, mint ez a tipikusan magyar egytál, gondoljunk csak a kelkáposztafőzelékre. Ugye, hogy nem lehet szó nélkül hagyni? Én mindig nagy főzelékrajongó voltam, szerencsére gyerekként sem sikerült elvenni tőle a kedvem, amiért édesanyámnak azóta is hálás vagyok. Egy klasszikus főzelékért bármikor hazamegyek ma is.
Szatmári Ferenc agrármérnökből lett szakács és blogger. Régi álma teljesült huszonhat év után: minden napja a főzésről szól. Könyvében nem a megszokott főzelékek szerepelnek, a zöldségeket izgalmas párosításokban, rengeteg fűszernövénnyel tálalja. Eredeti sűrítési megoldásokat mutat be, és nagy hangsúlyt fektet az egészséges táplálkozásra. Könyve a diétázók számára is rendkívül hasznos, benne számos liszt- és laktózmentes recepttel.
Mi is kipróbáltuk a könyvet. Nagyon vártuk már, hiszen Ferit régebbről ismerjük, vendégként is szerepelt már a Kifőztükben. Még mi is meg tudunk lepődni, hogy egy olyan egyszerű és unalmas dologból, mint a főzelék, hogyan lehet első osztályú lakomát varázsolni az asztalra. De sikerült, még az is szerette a petrezselymes-mustáros krumplifőzeléket, akit kiráz a hideg a neve hallatán.
Ötletes, merész fűszerezéssel, csodásan egyszerű feltétötletekkel, tartalmas, hihetetlenül ízes és izgalmas főzelékeket lehet főzni. Bizony, el kell szakadnunk a rántástól, a habarástól, bíznunk kell abban, hogy kókusztejjel vagy egy kis tejszínnel is jó lesz az étel. Aztán amikor megkóstoljuk, kiderül, hogy nemcsak egyszerűen jó, hanem egyenesen pompás.
A könyv épp jó méretű, a fotók, a kiegészítők és a tálalás gyönyörűek, a szövegek könnyen érthetőek. Mindegyik receptnél találunk egy kis információs négyzetet, ahol a teljes adag szénhidrát-, fehérje-, energia- és zsírtartalmát is feltüntették, ezzel is megkönnyítve a tudatosan táplálkozók dolgát.
Összegezve: nagyon szeretjük a könyvet, tényleg egyedi és hiánypótló, nem sok embernek jut eszébe főzelékről könyvet írni, épp itt volt az ideje!


A könyv a Bookline Könyvek gondozásában jelent meg, megvásárolható IDE kattintva.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Karácsonyi receptek

Muffin receptek

Cukormentes

KókuszVilág

Minden, ami gesztenye

Népszerű receptjeink

Mizo-laktózmentes

Szafi reform

Russell Hobbs

Fűszerész

Paleo ételeink

Desszertek

Kelt tészták

Túróból készült

Bioháló

Cookori

__________________

__________________

 



Partnereink

Kifőztük magazinok

Regisztráció

*
*
*
*
*
*

A (*) jelölt adatokat kötelező megadni!