26
2014
Nyomtatás

Ehető társadalom konferencia

Írta: Kifőztük Gasztromagazin

Légy a vendégünk egy falat társadalomra!

Ismeretterjesztő szórakozás: identitás, táplálkozás, íz, diéta, életmód, vasalthere, „Fincsi, mi?”, foodporn, blog, bor, kultúra, szimbólum, antropológia... Magyar és nemzetközi előadók a társadalom és a táplálkozás kapcsolatáról.

Az étel és az evés a művészet, az önkép, a politika, az öröm, a bánat, a hatalom, a szexualitás, a rang, az identitás és még ki tudja, hány olyan társadalmi és egyéni aktusnak a kifejezőeszköze, amelyet nap mint nap gyakorlunk. Étel és közösség, e kettő kapcsolata foglalkoztatja az immár két éve működő Menza Műhely Táplálkozásantropológiai Kutatószeminárium tagjait is. Nos, itt az ideje, hogy kutatásainkat, a bennünket izgató „gasztronómiai” jelenségeket megosszuk a táplálkozáskultúra iránt fogékony közönséggel. Mit mond el egy pohár fuxli Szekszárdról és egy sertéskaraj a palesztinokról?
Kik őrzik az édes sült tészták vagy épp az örök élet titkát? Ilyen és hasonló kérdéseket világítanak meg közérthető módon az Ehető Társadalom konferencia előadói, akik a Menza Műhely tagjaival karöltve számos izgalmas tudományterületet képviselnek. Nem csak a férfi szívéhez vezet a hasán keresztül az út. Szeretettel várunk kurrens magyar és angol nyelvű előadásainkkal a hazai és nemzetközi táplálkozáskutatók nevében.

További infó ITT. 

Az online program elérhető ITT.

 

e-max.it: your social media marketing partner